Motorjacht Dutch Rose door de sluis

In de eerste maanden na de opening van de sluis wordt er heel wat afgetest door de sluiswachters. Op zondag 14 oktober 2018 ging het om nog eens goed te kijken naar de maximale doorvaartbreedte van de sluis. Het motorjacht Dutch Rose is 3,45 meter breed en de sluis is…….nou ja, enkele centimeters breder dan dat. Heel voorzichtig -zo’n jachtje mag natuurlijk niet beschadigen- ging het door de sluis. Eerst richting de haven en daarna weer terug naar de Noordvliet.

Met morele steun vanaf de wal en de nodige hulpvaardige handen op het schip ging het soepel door de sluis. Met de nodige voorzichtigheid is 3,45 meter dus inderdaad de maximale doorvaartbreedte van de Monstersche sluis.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *