Feestelijke Heropening Wagenbrug

Donderdag 23 maart 2023 om 10.30 uur werd de Wagenbrug in het stadshart van Maassluis feestelijk geopend. De opening werd verricht met het aansnijden van een taart door Wethouder Sjef Evers en de voorzitter van de Monstersche Sluis, Bert de Reuver. De afgelopen weken is er groot onderhoud geweest aan de brug. De brug is opnieuw geschilderd en versleten onderdelen zijn vervangen. De brug heeft zoals vanouds weer een houten dek. Voor het behoud van de historische onderdelen heeft de gemeente een subsidie gekregen van de provincie Zuid-Holland in het kader van de ‘erfgoedlijn trekvaarten’. De werkzaamheden zijn uitgevoerd door Slangen Staal.
Nadat de taart was aangesneden werd de brug officieel in gebruik genomen en geopend door de vrijwillige Sluiswachters. Bijzonder is dat bij opening, een gedacht van voormalig stadsdichter Jelle Ravestein tevoorschijn komt. Een mooie vorm van kunst is aan de brug toegevoegd.
foto @ Maassluis.nu

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.