Stichting Monstersche Sluis
T 06-26658723

Vrijwilligers in Beeld: Stichting Monstersche Sluis.

Vrijwilligers in Beeld:  Stichting Monstersche Sluis.

Sluiswachters dragen sluis warm hart toe.

Vrijwilligers zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. In Maassluis ondersteunen duizenden inwoners een verscheidenheid aan evenementen en organisaties. Het is tijd deze toegewijde Maassluizers beter te leren kennen. De Maassluis Courant de Schakel brengt daarom in samenwerking met het Vrijwilligerssteunpunt Maassluis, vrijwilligers in beeld. Deze week: Tasja Mol, Erik Stigter en Martin Warren van de Monstersche Suis.

Door Janneke Noordermeer.

Twintig enthousiaste vrijwillige sluiswachters staan te trappelen om aan de slag te gaan op de Monstersche Sluis. “alle twintig sluiswachters hebben een opleiding afgerond en zijn er klaar voor om als sluiswachters te starten”verteld Tasja Mol, sluiswachter en bestuurslid van de Stichting Monstersche Sluis. “Het is nog wachten op het moment dat de sluis officieel open kan gaan”. Er bestaat geen officiele sluiswachtersopleiding maar om goed voorbereid te zijn voor het werk als sluiswachter haalden de vrijwilligers het Vaarbewijs 1 en Marifoon certificaat. “Pittig” lacht Martin Warren, “Het was een hoop stampwerk maar iedereen heeft het gehaald.”

Elke vrijwilliger heeft zijn eigen beweegreden om als sluiswachter aan de slag te gaan op de sluis. Zo groeide Erik Stigter op bij de sluis. “Onze stad ontleent haar naam aan de Monstersche Sluis, daarom moeten we het in ere herstellen”. Na een oproep in de Schakel vorig jaar besloot Erik zich op te geven als vrijwilliger. Ook Martin kwam zo bij de stichting terecht. “als kleine jongen was ik al gefascineerd door het water. De sluis hoort bij de Binnenstad en het is zonde dat het niet in gebruik is. ” Ook Tasja ziet de opening van de Monsterschesluis met een warm hart tegemoet. “De Monstersche Sluis is een Rijksmonument dat ook nog eens kan werken. Wat zal de opening voor een beweging in de binnenstad zorgen”.

Bron: Maassluise Courant donderdag 19 november 2015.

Sorry, comments are closed for this post.

Sponsors van Stichting Monstersche Sluis

Waardevolle links

Bestuur

vrijwel maandelijks vergadert het bestuur

Voorzitter: Bert de Reuver
Secretaris: Tasja Mol
Penningmeester: Willem Fortuin
Bestuurslid: Cor Hoekzema
Bestuurslid: Cock Paalvast
Bestuurslid: Joop Luijendijk


Stichting informatie

E-mail naar: info@monsterschesluis.nl
Postadres: Noorddijk 63, 3142 EC Maassluis
Tel.: 06 - 26 65 87 23
KvK nr.: 24454829

Vrijwillige donaties: IBANnr. NL91RABO 0113337485
nu met belastingvoordelen door culturele ANBI status

Copyright© Stichting Monstersche Sluis Maassluis 2015

Gerealiseerd door Kiem Online