Breicafé de Waker heeft inmiddels vaste voet aan de grond gekregen in Maassluis.

Magda Karssen, Gerry Hanneman en Marja Kroonenburg namen in 2014 het initiatief om de Maassluis visserstrui, een mooi stukje cultureel erfgoed, in ere te herstellen. Zij deden dat in het kader van het 400-jarig bestaan van Maassluis. Het Breicafé vestigde zich in Grand Café de Waker op de Markt en sindsdien komen gemiddeld zo’n 25 a 30 vrouwen elke woensdagmorgen bij elkaar.

Aanvankelijk werden vooral Maassluise visserstruien gebreid maar na verloop van tijd drongen ook allerlei andere patronen door aan de breitafels. Onder andere de Monstersche Muis. Nog steeds worden en Maassluise visserstruien besteld en helemaal op maat gemaakt. Het breiloon gaat nog steeds naar het goede doel: de stichting Monstersche Sluis.

De dames van het Breicafé hebben in 2015 de Monstersche Sluis geadopteerd en hebben voor alle vrijwillige sluiswachters een speciale trui gebreid. De stichting is dan ook erg blij met de dames van het Breicafé daar ze tot op heden een belangrijke bijdrage leveren aan de exploitatie van de Monstersche Sluis.