De Sluis wordt drooggelegd

Op 28 mei werd met een nieuwe fase van de restauratie van de sluis gestart. Begin mei werden kleikisten aangebracht en vandaag begon de aannemer met het droogleggen van de sluis. De reden voor het leegpompen van de sluis is dat een taats(scharnierpunt voor de deuren) vervangen moet worden en er zal meteen gekeken worden naar de staat van de andere taatsen. Ook komt het metselwerk onder de waterlijn zichtbaar en kan ook daar onderhoud aan gepleegd worden. Onder tropische temperaturen werd de sluis drooggelegd.

De vraag was hoeveel vis er nog in de sluis zou vertoeven. Bij het leegpompen werd nog één grote snoekbaars aangetroffen. De snoekbaars had al gezorgd dat er geen vis meer in de sluis aanwezig was!

De komende week zullen de werkzaamheden voor de restauratie van de sluis worden voortgezet en wie weet komen er misschien wel onbekende schatten tevoorschijn.

 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.