Plaatsing Nieuwe Deuren

Plaatsing Nieuwe Deuren

De 8 sluisdeuren die door de firma Wijma uit Kampen zijn gemaakt/gerestaureerd zijn maandag 25 juni naar Maassluis getransporteerd. Op maandag 25 juni zijn de 4 deuren aan de Veerstraatzijde geplaatst en gemonteerd. Op dinsdag 26 juni worden de 4 deuren aan de Havenzijde geplaatst.  De sluisdeuren zijn gemaakt van gecertificeerd hardhout.Een precisie werk dat in het historisch centrum van Maassluis zal plaatsvinden. De werkzaamheden zullen ongeveer een week duren en de nodige aandacht trekken. Belangstellenden wordt verzocht om achter de aangebrachte afrastering te blijven. Na het plaatsen en pas maken van de deuren zal er een lektest uitgevoerd worden in overleg met het Hoogheemraadschap van Delfland. Als de lektest voldoet zal de kleikist, die jarenlang er voor zorgde dat de Binnenhaven van Maassluis was afgesloten met de Noordvliet, worden verwijderd. Inmiddels zijn de nodige andere restauratie werkzaamheden aan de sluis grotendeels verricht, zoals het schoon maken van sluis en metselwerk en het opnieuw plaatsen van een taats.

Op de fotopagina Nieuwe Deuren een overzicht van het plaatsen van de deuren.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.