De sluis is weer compleet

Afgelopen week zijn er 2 loopbruggen geplaatst aan weerszijden van de sluis. Hiermee is de sluis nagenoeg weer in de staat van voor de afsluiting in 1973. Door deze bruggen is het voor de sluiswachters een stuk makkelijker en veiliger om van de ene naar de andere kant te lopen, doordat ze nu minder op de (smalle) deuren hoeven te lopen. De bruggen zijn naar voorbeeld van oude foto’s naar de eisen van deze tijd gemaakt.

Naast het plaatsen van de bruggen is er dit jaar nog veel meer gerealiseerd. Zo is in het voorjaar  het sluiswachtershuisje gerestaureerd en gebruiksklaar gemaakt voor de sluiswachters. In dit huisje, met een oppervlakte van net iets meer dan een vierkante meter,  wordt de administratie gedaan, biedt het ruimte voor het kleine sluiswachtersgereedschap en liggen er allerlei folders.  niet geheel onbelangrijk: er kan koffie worden gezet en mocht het regenen….. dan kan er worden geschuild!

De heropening van de sluis was een bijzonder moment. En om dat moment niet te vergeten is er besloten  om een steen te plaatsen op de sluis ter herinnering aan deze bijzondere gebeurtenis. Het ontwerpen en het uithakken van de steen is geheel belangeloos door plaatsgenoten gedaan, waarna hij door onze eigen onderhoudsploeg is geplaatst.

Al deze projecten zullen dit jaar nog officieel worden onthuld. Daarover later meer.

 

 

 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.