1e sluisopening in 2023

Nog ruim voor de opening van het vaarseizoen was op zaterdag 21 januari 2023 de eerste sluisopening van dit jaar. Op speciaal verzoek van de Stichting On Wheels, die hun rondvaartboot voor onderhoud naar scheepswerf de Haas moesten brengen is er een doorvaart geregeld. Een bijzondere doorvaart daar er op de vlieten een dun laagje ijs lag, waardoor de rondvaartboot, een Westlander als een soort ijsbreker over de Noordvliet voer. Deze doorvaart was ook ter ore gekomen bij de familie Klop die meteen gebruikt maakte van deze speciale opening. Ook zij hadden een sloep die naar dezelfde scheepswerf moest. Zoals gewoonlijk had de opening van de bruggen en sluis weer veel bekijks. De beide boten en hun eigenaren konden deze speciale opening erg waarderen en dat was te merken aan de gulle giften in het klompje. Op 15 april 2023 gaat de sluis bij de start van het vaarseizoen weer open op de vrijdag, zaterdag en zondag.
Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.