VAREND CORSO DOOR MONSTERSCHE SLUIS

Vrijdag 21 juni 2024 kwam het varend corso in de Veerstraat aan voor de vlootschouw. Een schitterend gezicht van vletten tot Westlanders die versierd waren met de prachtige decoraties. Een primeur dit jaar was dat één van de Westlanders gebruik maakte van de Monstersche Sluis om in de havenkom te kunnen keren om weer terug te kunnen varen richting Schipluiden. Deze Westlander was 13 meter lang en kon niet draaien in de Veerstraat. Om te voorkomen dat hij achteruit terug moest boden de sluiswachters aan dat de Westlander eerst door de sluis ging om te kunnen draaien. Dit aanbod pakte de schipper gaarne aan. Voor hem was het ook een unieke gebeurtenis dat hij met zijn “Westlander” door de sluis voer. Meevaller dit jaar was dat het tij vrijdagavond erg gunstig was.
De vrijwilligers van de Monstersche Sluis bedienden op vrijdagavond en zaterdagmorgen vroeg, de bruggen om het Varend corso naar en van de Veerstraat te laten komen, tot grote tevredenheid van de organisatie. 
Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.