Westlander Excelsior (21,30m) door de sluis

Op zaterdag 29 september 2018 was weer een klein testje voor de sluiswachters van de Monstersche Sluis.  Schipper Ruijsbroek van de westlander Excelsior gaf aan dat hij door de Sluis wilde varen. Op onze vraag hoe lang de Westlander was, gaf hij aan dat de Excelsior 21 meter was en dat hij vroeger ook al door de sluis ging. Op de site van de stichting en in diverse oude papieren stond de lengte van 18,50 meter. Grote vraag was wat nu waar is. Zaterdag werd de proef op de som genomen en met een soepelheid of het wekelijks gebeurde passeerde Ruijsbroek de sluis.

Het filmpje geeft een mooie impressie.

Westlander Excelsior vaart de sluis binnen

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *