9 boten in één keer door de sluis!

Dat niet alleen de pleziervaart, westlanders en de glasaal, hun weg naar en door de Monstersche Sluis weten te vinden bleek vandaag op zondag 30 juni maar weer eens.

Kanovereniging Natsec uit Vlaardingen had contact gezocht en wilde afgelopen zondag met 9 Kajakken door de sluis. En dat kan natuurlijk geregeld worden. Om half twaalf werd de Lijndraaiersbrug geopend en gingen 9 kajakken snel op weg richting de Wagenbrug. Kennelijk had de club zoveel lol in het varen dat ze de dienstdoende sluiswachters niet de kans gaven om de Wagenbrug te openen en waren ze er zelf al onderdoor gegaan.

Gelijk door dacht de club. Hierop werd de sluis geopend en gingen alle kajakken in één keer de sluis. Ook dit ging in een rap tempo en de sluiswachters moesten zich haasten om de deuren aan de Haven te openen. Voor de sluis en sluiswachters weer een bijzondere gebeurtenis. 9 boten in één  keer door de sluis dat maak je niet zo vaak mee.

“We komen volgend jaar weer met twee keer zoveel boten en het jaar daarna hebben we zoveel boten dat we in twee keer door de sluis moeten.”

Bij het openen van de sluisdeuren aan de havenzijden gingen de kajakken snel naar buiten. Het leek of ze voor het eerst werden losgelaten in het open water, zoals koeien die in het voorjaar voor het eerst de weide ingaan.

Via de Haven ging de tocht de Nieuwe Waterweg op en voer de club met het TIJ mee richting Vlaardingen.

Ook de passage van deze type boten trok weer veel bekijks.

     

 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.