Opleiding nieuwe sluiswachters gestart

Dat draaien is best wel zwaar!

De oproep voor nieuwe sluiswachters heeft wel resultaten gehad. 8 belangstellenden hebben zich aangemeld om het team van vrijwillige sluiswachters te versterken.  Op 21 mei was er een informatieavond en aan het einde van de avond melden zich 8 enthousiastelingen die graag Sluiswachter wilde worden. Voor deze mensen is een opleidingstraject gestart, die bestaat uit een theorie gedeelte (halen van het vaarbewijs en Marifooncertificaat) en een aantal praktijkdagen.

Woensdagavond 12 juni was de aftrap van de opleiding voor de nieuwe Sluiswachters. Een van de aspirantsluiswachters werd deze avond meteen geïnstalleerd als gecertificeerd sluiswachter. Aan hem werd de originele sluiswachterstrui overhandigd.

Op deze avond werd verdere uitleg en instructie gegeven aan de nieuwe aspiranten. Natuurlijk bestond dat uit het schutten van een boot.

Twee boten gingen door de sluis van de Haven naar de vlieten en vice versa. Gelukkig hadden de beide boten niet veel haast want het was belangrijk dat er gelijk een goede uitleg gegeven werd over hoe en wanneer te kunnen schutten.

Het weer zat ook mee en dat betekende ook dat er veel belangstelling was voor de activiteiten bij de sluis.

Ook werd er instructie gegeven bij het bedienen van de Wagenbrug en de Lijndraaiersbrug.

Alle aspirant sluiswachters lopen nu een aantal keer mee met de andere sluiswachters waarna ze volledig mee kunnen draaien in het team.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.