Schutten trekt veel bekijks

Het seizoen komt langzaam op gang. De sluiswachters van de Monstersche Sluis krijgen het met de week drukker. Vanaf half april is het al mogelijk om door de sluis te gaan en er zijn steeds meer bootjes die de weg weten te vinden. Maar ook voor passanten is het heel leuk om te zien hoe de boten door de sluis gaan.  Vandaag,26 mei ging er een delegatie van 7 boten van Watersportcentrum Vlietland met veel bekijks door de Sluis. Deze keer van binnen naar buiten. Met drie keer schutten kon het konvooi naar de Haven  geloodst worden.  Veel werk voor de sluiswachters dus maar zij hadden hulp van een aantal aspirant sluiswachters.

Aspirant sluiswachters helpen een handje!

Na de oproep in de diverse bladen voor Sluiswachters hebben zich 8 vrijwilligers gemeld, die het team willen gaan versterken. Om ook te voelen hoe het is om een sluisdeur open te draaien en de sluis te bedienen hebben een aantal aspirant sluiswachters gelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt om deze middag mee te helpen.

Na afloop vertelde 1 van de nieuwe sluiswachters: “wat is dit gaaf. Ik ben verkocht, ik ga er voor.”

Binnenkort starten we met de opleiding, wat vooral bestaat uit meelopen met de Sluiswachters(praktijkstage) en een aantal theorielessen ter voorbereiding voor het behalen van het vaarbewijs en Marifooncertificaat.


Actie en veel bekijks tijdens het schutten.

 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.