Bijeenkomst Monstersche Sluis, donderdag 9 juli in Grand Café de Waker

Na de heropening Monstersche Sluis op 1 september 2018 is de, door ontwerper Anika Klevering en maker Bill Hogendijk geschonken gedenksteen ‘”Heropening Monstersche Sluis 2018 ”, geplaatst bij de sluis. Vervolgens zijn het afgelopen jaar een aantal afrondende projecten ten aanzien van de sluis uitgevoerd. Met de beschikbaar gestelde subsidies en fondsen, te weten: het Fonds Schiedam Vlaardingen en omstreken, Stichting De Groot fonds, Omgevingsfonds Midden Delfland (nu CBG Midden-Delfland), Provincie Zuid-Holland en de Gemeente Maassluis, is het sluiswachtershuisje van binnen en van buiten gerestaureerd, zijn er sluisattributen toegevoegd aan het geheel waaronder het aanbrengen van twee loopbruggen, aanschaf van schouw en gereedschapskoker én is het promotieboekje ‘Heropening Monstersche Sluis” gemaakt.
Wij waren voornemens om het nieuwe vaarseizoen te starten met een feestelijk moment om de afronding van deze projecten te vieren. Door het uitbreken van het Covid-19 virus hebben wij vanzelfsprekend dit moment uitgesteld. Nadat er versoepeling is gekomen in de coronamaatregelen hebben we de bijeenkomst georganiseerd op 9 juli in Grand Café de Waker in de Monstersche Sluis zaal voor 30 personen en een livestream voor diegene die we niet hebben kunnen uitnodigen.

foto van rechts naar links: mw. van Brecht – provicie Zuid-Holland, dhr. Ruijs – Stichting De Groot Fonds, burgemeester Rodenburg, Omgevingsfonds Midden-Delfland (CBG MD); burgemeester Haan – gemeente Maassluis;  mw. Mol – Stichting Monstersche Sluis; dhr. Massaar, Fonds Schiedam Vlaardingen e.o.; hoogheemraad mw. Koop – Hoogheemraadschap van Delfland en dhr. de Reuver, Stichting Monstersche Sluis

Foto: Annette Jansen

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.