Vier Sluiswachters gecertificeerd

Op woensdag 5 juli 2023 vond voor vier adspirant sluiswachters de laatste stap plaats voor het behalen van het certificaat van Sluiswachter bij de Monstersche Sluis. Met hulp en ondersteuning van andere sluiswachters werd in de kantine van de Watersportvereniging het examen Sluiswachter Stichting Monstersche Sluis afgenomen. Dit examen bestaat uit theorievragen afkomstig uit het examen klein Vaarbewijs en Marifonie en specifiek geschreven zijn op de Monstersche Sluis. Het examen werd eerst op de ouderwetse manier op papier afgenomen en na 20 minuten zweten werd het examen via Kahoot nog een keer bekeken. Voor alle aanwezigen was het toch weer een hele kluif om de vragen te beantwoorden. Theorie was bij een hoop weggezakt en zo was dit examen ook weer goed om alle regels weer eens op te halen. Na de Kahoot sessie bleken Leo, Marco, Michel en Theo aan de eisen te voldoen en waren zij geslaagd voor dit laatste examen. Aan de heren werd het certificaat uitgereikt en als bonus kregen zij ook de Monstersche Sluis trui uitgereikt.

Namens de Stichting Monstersche Sluis van harte gefeliciteerd, en hopelijk nog vele jaren plezier bij de sluis.
Het sluiswachtersgilde heeft nog een paar adspirant sluiswachters die nog niet volledig gecertificeerd zijn. De stichting Monstersche Sluis werkt er hard aan door onder andere scholing, trainingen en praktijklessen om alle sluiswachters op de hoogte te houden van de ontwikkelingen en regelgeving rondom de sluis, en te zorgen dat alle vrijwilligers volledig gecertificeerd zijn.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.