FURIEADESPECIAL: RONDVAART DOOR DE MONSTERSCHE SLUIS

Het is al weer vijf jaar geleden dat na 46 jaar de Monstersche sluis op 1 september 2018, na de restauratie door de gelijknamige stichting, is geopend en nu weer zoals voorheen wordt gebruikt om van de Noordvliet naar de Binnenhaven te varen. Vele boten hebben hier al gebruik van gemaakt en u krijgt de kans om dit ook te beleven Een uniek gebeuren vooral doordat de sluis nog handmatig wordt bediend door de daarvoor opgeleide sluiswachters. U kunt nu zelf ervaren hoe het voelt om door de sluis te varen en zien en te beleven hoe de sluis er uit van buiten en binnen uitziet.

De Stichting Monstersche Sluis biedt u tijdens de Furieade op zaterdag 7 oktober en zondag 8 oktober op verschillende tijdstippen de gelegenheid om met een boot mee te varen. De plaats waar Maassluis ooit is ontstaan is weer in zijn volle glorie teruggebracht. Een gids zal u hier alles over vertellen en uitleggen hoe de restauratie van de sluis is verlopen en nu ook een belangrijke rol kan spelen in het herstellen van de visstand. Ook kunt u de Westlanders die in de vliet liggen van dichtbij bekijken.

Zaterdag en zondag tijdens de Furieade biedt de Stichting Monstersche Sluis en op de volgende tijden de mogelijkheid om met een boot mee te varen.

Zaterdag 7 oktober: 11:30, 13:00, 14:30, 16:00 en 17:30 uur.

Zondag 8 oktober: 13:00, 14:30 en 16:00 uur.

Opstapplaatsen zijn aan de vlietzijde, Prinsekade (t.o.Kevin’s Grand café) en aan de havenzijde, Haringkade (t.o. De Haas)

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.