SPEKTAKEL BIJ SLUIS TIJDENS FURIEADE 2023

De 42e Furieade was weer een groot succes. De vrijwilligers van de Monstersche Sluis hadden hun handen vol aan het bedienen van de sluis voor de rondvaartboten, de westlanders en andere sloepen die in het weekend van 6, 7 en 8 oktober door de sluis moesten. En een grote boot door de sluis zoals een Westlander zorgt natuurlijk voor veel bekijks. En de sluiswachters hadden op zaterdag en zondag veel te doen. Een aantal passages van de rondvaartboten en tussendoor een Westlander die door de sluis moest om in de KOLK te kunnen draaien om zondag weer vooruit naar Maasland te kunnen zorgde er voor dat vanaf 12 uur de sluiswachters constant bezig waren. Voor een hoop sluiswachters was dit toch wel de krenten uit de pap. Lekker bezig zijn en veel plezier beleven aan het bedienen van de sluis. De twee videofilmpjes geven een versnelde impressie van de doorgang van een Westlander door de sluis. We hopen in 2024 weer op zo’n succes en dat vele boten, hun weg naar de sluis weten te vinden.