TREKSCHUIT DOOR SLUIS GETROKKEN

OP ZATERDAG 30 MAART 2024 WAS ER EEN BYZONDERE GEBEURTENIS BIJ DE MONSTERSCHE SLUIS. Op speciaal verzoek van de trekschuit “de gouden Leeuwin” zou er een sluisopening plaatsvinden omdat de Trekschuit voor een jaarlijkse onderhoudsbeurt naar scheepswerf de Haas moest. De trekschuit moest dus voor het vaarseizoen begon nog even naar de werf. Geen enkel probleem voor de vrijwilligers van de Monstersche Sluis. De Gouden Leeuwin zou om half drie bij de Lijndraaiersbrug liggen om dan rond 3 uur door de sluis te gaan. Na half drie kregen we een telefoontje dat de trekschuit echt onderhoud nodig had omdat de motor was uitgevallen. De trekschuit werd letterlijk naar de sluis getrokken/gesleept. Toen de Snik in de sluis lag kon hij door de Tarka van Wim van Baalen uit de sluis worden gehaald en met de Tarka werd de Snik naar de scheepswerf gesleept. Een mooie samenwerking van diverse vrijwilligers, die natuurlijk bij de sluis weer voor veel bekijks zorgde.
Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.