Eerste schutting 2019

In alle vroegte is op 5 April j.l. het eerste schip van 2019 door de sluis gegaan.Het ging hier om de volledig elektrische sloep Stil van Warbout rondvaartenhttp://vlietlander.nl   Deze ging naar buiten om deel te nemen aan het watersymposium Zuid holland waar de Monstersche Sluis ongetwijfeld ook ter sprake is gekomen.

De onderhoudsploeg heeft deze week de gereedschapskooi opgehangen. Hierin word het vaak lange, typische sluiswachtersgereedschap opgeborgen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een pikhaak,een vuil hark, een schrapper om vuil van de bodem los te schrappen en niet te vergeten een schepnet. Zo komen we steeds weer een stukje verder.

19 april is de eerste reguliere draaidag en zullen de vrijwillige sluiswachters de sluis tot 15 Oktober elke Vrijdag, Zaterdag, Zon en feestdagen weer openen voor de scheepvaart.

 

 

 

 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.