Vereniging tot Behoud van het Historisch Bedrijfsvaartuig vind weg door de sluis

De Vereniging tot Behoud van het Historisch Bedrijfsvaartuig kortweg (LVBHB) had het weekend van 6 en 7 juli uitgekozen om Maassluis te bezoeken. De vereniging heeft ook veel zeilende westlanders die vooral dit weekend in Maassluis aanwezig waren en natuurlijk de sluis wilde passeren. Van vrijdag tot en met zondagmiddag was het een drukte van jewelste in de vlieten en bij de sluis. Dit keer maar 1 boot per schutting door de sluis.

Voor de sluiswachters was het flink aanpoten om de sluis en de bruggen te bedienen. Gelukkig was er zaterdag en zondag versterking van andere vrijwilligers en werd er met en dubbele bezetting gedraaid.

Dit is waar we het allemaal voor doen!

een sluiswachter 

Ook de schippers van de diverse Westlanders waren zeer enthousiast. Sommigen komen al vele jaren in Maassluis en liggen tijdens de Furieade in de Veerstraat. Nu konden ze dus door de sluis en daarom waren ze in grote getalen gekomen om dit mee te maken. De vereniging had de passantensteiger uitgekozen om het weekend te verblijven.

Het tij was zaterdag en zondag gunstig en daardoor konden de boten op een mooi tijdstip door de sluis en hoefde er niet gehaast te worden. 10 Westlanders hebben de sluis gepasseerd en het leuke was dat er momenten waren dat er zelfs aan beide kanten van de sluis boten lagen te wachten om er door te kunnen.

Weer een mooi weekend voor de vrijwilligers van de Monstersche Sluis en voor de Gemeente Maassluis.

Bijgaand een leuk filmpje gemaakt door een passant.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.